TV-programma Bouwen aan de Toekomst

Zaterdag 4 maart 2017 om 15:30 was er in het nieuwe SBS6 tv-programma Bouwen aan de Toekomst aandacht voor de door cepezedprojects ontwikkelde circulaire Tijdelijke Rechtbank Amsterdam. Het programma is gewijd aan Nederlandse ontwikkelingen voor een betere en schonere toekomst in uiteenlopende sectoren, waaronder de bouw, de financiële wereld en de technologische en voedingsbranches.

De rechtbank is gerealiseerd binnen het kader van een volledig nieuwe, duurzaamheidsgerichte contractvorm, een Design, Build, Maintain & Remove (DBMR)-overeenkomst, en is in een later stadium in zijn geheel te hergebruiken. Als zodanig is het een actueel en aansprekend voorbeeld van circulair ontwerpen en bouwen. Het project is tot stand gekomen in samenwerking tussen onder andere du Prie bouw & ontwikkeling, architectenbureau cepezed en cepezedinterieur.

In de tv-uitzending kwamen onder meer Menno Rubbens van cepezedprojects en Fokke van Dijk van opdrachtgever het Rijksvastgoedbedrijf aan het woord. Zij lichtte de unieke projectaanpak en het architectuur- en interieurontwerp van het gebouw toe.

De uitzending is hier terug te kijken.

Deel dit item