het bos oostzaan
Aan de Kolkweg in Oostzaan is het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw ‘Het Bos Oostzaan’ gerealiseerd. Initiatiefnemer is ‘Het Bos Oostzaan B.V.’, een samenwerking tussen vormgever Piet Boon en projectontwikkelaar cepezed projects, welke hiertoe eind 2007 een intentieovereenkomst met de gemeente Oostzaan is aangegaan. Eind 2009 is men gestart met de bouw van het eerste gebouwdeel, het project is eind 2011 opgeleverd en eind 2012 is de laatse unit verkocht. ‘Het Bos Oostzaan b.v.’ draagde zorg voor de ontwikkeling, het ontwerp en de bouw van een voor het terrein uniek en hoogwaardig bedrijfs-
verzamelgebouw.

piet boon
Piet Boon heeft een groot deel van het gebouw betrokken met zijn studio. De vormgeving van het gebouw is in handen van architectenbureau cepezed in samenwerking met Piet Boon.bedrijfsverzamelgebouw
Het bedrijfsverzamelgebouw ‘Het Bos Oostzaan’ is gelegen op het bedrijventerrein ‘Skoon’ aan de Kolkweg in Oostzaan. ‘Het Bos Oostzaan’ bestaat uit twee (deel)gebouwen die zijn onderverdeeld in afzonderlijke bedrijfs- en kantoorunits. Het bedrijfsverzamelgebouw is ontworpen door Piet Boon uit Oostzaan en Architectenbureau cepezed uit Delft.

Het bedrijfsverzamelgebouw is een landmark voor Oostzaan. De gevels van de verschillende gebouwdelen gaan schuil achter een scherm van schanskorven aan de zijde van de Kolkweg. Tussen de gebouwdelen bevinden zich besloten hoven voor het parkeren van voertuigen. De individuele bedrijven hadden veel vrijheid om de gevel en de binnenruimte, in overleg met de ontwerpers, naar eigen wens in te delen. Reclame-uitingen zijn in de gevel geïntegreerd.

‘Het Bos Oostzaan’ is uitgegroeid tot een spectaculaire entree van Oostzaan waar de individuele bedrijven zich, binnen een groter geheel, goed kunnen profileren. Dit alles zorgt voor een gebouw dat meer is dan de som der delen.


Het Bos Oostzaan – Gebouwdeel A
In dit gedeelte van het complex is het nieuwe Global Headquarters van Piet Boon gevestigd. Daarnaast biedt dit bouwdeel ruimte aan een aantal (verhuurbare) kantoor/showroom units. Het vloeroppervlak van de units varieert van ca. 250 tot 950 m2. Het totaal verhuurd oppervlak is ca. 2.500 m2, verdeeld over 3 bouwlagen. Op de begane grond bevindt zich een combinatie van showroom en kantoren. Er is een ruime parkeergelegenheid waarvan een deel overdekt.

beschikbaarheid
Gebouwdeel A is volledig verkocht/verhuurd.

 

Het Bos Oostzaan – Gebouwdeel B
Bouwdeel B biedt ruimte aan flexibele kantoor- en bedrijfsunits met oppervlaktes die varieren van 150 m2 tot 1.000 m2. Afwijkende units zijn in overleg gerealiseerd, gedurende het proces is er voldoende ruimte gehouden voor inspraak vanuit de gebruiker, wat maatoplossingen mogelijk maakt.

beschikbaarheid
Gebouwdeel B is volledig verkocht/verhuurd.


[wpgmappity id=”3″]
bezoekadres
Skoon 78
1511 HV
Oostzaan


ontwikkelaar
Het Bos Oostzaan
Postbus 3068
2601 DB Delft
t +31 (0)15 2150999
f +31 (0)15 2130908
e post@hetbosoostzaan.nl

of neem contact op via
het contactformulier →