Nationale Conferentie Gebouw Automatisering

De 2e editie van de Nationale Conferentie Gebouwautomatisering was een groot succes. De Brancheorganisatie voor Gebouw Automatisering verraste leden, relaties, gebouwgebruikers en overige geïnteresseerden met volle zalen, inspirerende sprekers, pakkende pitches en tot de verbeelding sprekende workshops.

De Nationale Conferentie Gebouw Automatisering bij Beeld& Geluid op het Mediapark in Hilversum. Als je als thema ‘Bits, Bricks & Behaviour’ kiest, is er geen logischere locatie te bedenken.

De Nederlandse Brancheorganisatie voor Gebouw Automatisering realiseert zich heel goed dat de vastgoedwereld een beetje angst heeft voor techniek. Daarom kiest de brancheorganisatie in haar conferentie ook geen mensen uit eigen kring in het programma. Die sprekers die aan het woord komen hebben zelf geen of weinig verstand van automatisering, maar wel ervaring met wat er allemaal mis kan gaan in een gebouw. Of ze hebben allerlei gedachten over wat automatisering kan bijdragen aan beter functionerende, meer functionaliteit en productiviteit opleverende gebouwen. In de discussie rond het lezingenprogramma komt vervolgens aan de orde hoe de noodzakelijke randvoorwaarden voor succesvolle automatisering kunnen worden ingevuld. Voilà, daar neem je iets van mee!

Menno Rubbens van cepezedprojects heeft een presentatie gehouden over de ‘Nieuwe rolverdeling bij de realisatie van multifunctie-bedrijfsvastgoed’. Het gaat over hoe de rol van de architect en de projectontwikkelaar aan het veranderen is.

Voor een verslag kijkt u op de site van de conferentie.

 

Deel dit item