Bouw YES!Delft met bio-facilities gestart

Dinsdag 7 juli is de bouw gestart van het nieuwe incubatorgebouw voor YES!Delft, dat 5.500 m2 gaat meten en onder meer kantoren en biofaciliteiten gaat bevatten. Commercieel manager van bouwbedrijf Cordeel Sander Dekker hield een welkomsttoespraak, waarna architect Paddy Sieuwerts van cepezed het ontwerp voor het gebouw toelichtte. Wethouder Ferry Förster van de gemeente Delft, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Adri Bom-Lemstra, Anja Stokkers directeur FMVG, Paul Althuis directeur TU Delft Valorisation Centre en rector magnificus Karel Luyben van de TU Delft bezegelden hun samenwerking in het project met een ludieke eerste bouwhandeling waarbij het gebouwontwerp in een tijdcapsule is ingestort om over 100 jaar uitgegraven te worden.

De Delftse incubator YES!Delft is in de afgelopen tien jaar enorm gegroeid. Alleen vorig jaar al deden 18 nieuwe bedrijven hun intrede. Daarnaast staat YES!Delft op de 9e plek in de Europese ranking list van de UBI index 2014. Het verder stimuleren van ondernemerschap en de behoefte van startende bedrijven aan laboratoriumruimte waren voor de TU Delft redenen de bestaande capaciteit uit te breiden. Jonge bedrijven kunnen zo verder doorgroeien en er is straks ook ruimte beschikbaar voor start-ups in de biotech. De eerste daarvan kunnen het nieuwe pand naar verwachting al voor de zomer van 2016 betrekken.

cepezedprojects was nauw betrokken bij de totstandkoming van het winnende gebouwontwerp en ondersteunt Cordeel gedurende de uitwerkings- en realisatiefase op het gebied van kwaliteitsborging (verificatie, validatie en risicomanagement) en projectmanagement.

Deel dit item